Heerlijck Slaapen

B&B Heerlijck Slaapen op de Zaanse Schans

Dineren in de omgeving van de Bed & Breakfast

In de omgeving van de B&B liggen drie restaurants die op loopafstand zijn te bereiken. 

Restaurant De Hoop op d'Swarte Walvis

Direct naast ons ligt restaurant de Hoop op d'Swarte Walvis. In dit sfeervolle restaurant kunt u 's avonds al la carte dineren. De keuken is Frans-Internationaal georiënteerd, werkend met vooral regionale en seizoensgebonden producten. Er is een dagelijks wisselend keuzemenu, vanaf € 37,50 voor 3-gangen.

Zondag is vooral een informele of familiedag. Dan hanteren ze de Brasseriekaart, wel altijd aangevuld met een 3-gangen keuze menu van de Chef. Kinderen zijn ook altijd welkom, met een apart kindermenu. Op warme dagen kunt u vertoeven op ons buitenterras aan de Zaan. Om verzekerd te zijn van een tafel is het aan te raden om op tijd reserveren!

Op de website www.dewalvis.eu kunt u de lunchkaart en dinerkaart bekijken. Het restaurant is op maandagen gesloten.

Restaurant De Smuiger

Restaurant De Smuiger ligt op 5 minuten wandelen bij ons vandaan. Dit gezellig ingerichte restaurant heeft altijd drie wisselende vlees-, vis-, en vegetarisch gerechten op het menu.

Brasserie De Smuiger is heel bewust bezig met het welzijn van mens en dier. Daarom hebben zij ervoor gekozen, waar mogelijk, met biologische producten te werken. Dit resulteert in een keuken waar wordt gewerkt met het beste uit de streek en met wat het seizoen te bieden heeft. Benieuwd naar het menu bekijk dan hun website www.desmuiger.com Ook dit restaurant is op maandagen gesloten.

Restaurant De Vijfde Smaak

Restaurant De Vijfde Smaak ligt op 15 minuten wandelen bij ons vandaan. Restaurant De VijfdeS maak zorgt er door de uitstekende keuken en gemoedelijke gastvrijheid voor dat de oude en glorieuze horecageschiedenis van de Waakzaamheid herleeft in een eigentijds jasje.. Ook dit restaurant is op maandag gesloten. U kunt de website van dit restaurant bekijken op www.devijfdesmaak.nl .

Horecaplein De Dam in Zaandam

Verder kunt u ook dineren in het centrum van Zaandam. Er zijn daar talrijke leuke en bijzondere restaurants gevestigd op een gezellig horecaplein. 

U kunt dit plein per auto bereiken binnen tien minuten vanaf de B&B. Indien u niet in de mogelijkheid bent om van uw eigen transportmiddelen te gebruiken kunt u altijd overwegen om de trein of de bus te nemen naar dit gezellige plein.