Heerlijck Slaapen

B&B Heerlijck Slaapen op de Zaanse Schans

De Zaanse Schans

Onze B&B bevindt zich direct op de Zaanse Schans. U stapt uw kamer uit en waant zich direct een paar eeuwen terug in de tijd. De Zaanse Schans bestaat uit een een serie prachtig onderhouden historische Zaanse huizen, bedrijven en molens. De ongeveer 35 gebouwen zijn in de loop van de jaren van verschillende plekken uit de Zaanstreek verhuisd naar de oever van de Zaan, tegenover Zaandijk. Het is een populaire bestemming voor toeristen uit binnen-en buitenland, maar tegelijkertijd behoudt het authenticiteit en rust.

Molens

Een bezoek aan zo’n krakende, zwoegende houten molen is zeker een bezoek waard! De molens zagen hout en malen olie, meel, specerijen en kleurstoffen. Op loopafstand van de B&B kunt u de volgende molens bezoeken:

  • Specerijenmolen "De Huisman"
  • Houtzaagmolen "De Gekroonde Poelenburg"
  • Verfmolen "De Kat"
  • Oliemolen "De Zoeker"
  • Houtzaagmolen "Het Jonge Schaap"
  • Oliemolen "De Bonte Hen"

De klompenmakerij

Bij de klompenmakerij kunt u dagelijks zien hoe een vakman klompen maakt. Ook kunt u hier genieten van het klompenmuseum. Het klompenmuseum heeft een van de grootste en mooiste klompencollecties van Nederland.

Kaasboederij "Catherina Hoeve"

In de kaasboederij worden de hele dag demonstraties gegeven over het maken van kaas. Uiteraard kun je hier ook allerlei soorten kaas proeven.

Bakkerijmuseum "Gecroonde Duyvenkater"

Stap terug in de tijd en bezoek bakkerijmuseum ‘In de Gecroonde Duyvekater’. Dit intieme museum dateert uit 1658. De originele bakkerswinkel staat vol lekkers.

Likeurstokerij De Tweekoppige Phoenix

Maak kennis met het aloude destilleerambacht. Gedurende de dag heen geven de medewerkers regelmatig informatie of de destilleerprocessen. Om van de smaken te genieten biedt de Tweekoppige Phoenix een proeverij van drie likeuren. 

Tinnegieterij De Tinkoepel

Een van de laatste tinnegieterijen van Nederland. Alle producten die je hier vind giet de tingieter met de hand en hij werkt het eigenhandig af. De Tingieterij verzorgt dagelijks gratis demonstraties.